Logo RTO Autoservice doorzichtig achtergrond

★★★★☆ Klanten beoordelen ons met 4,4 van de 5 sterren

Garantiepakketten

Instapgarantie

Koop je bij ons een auto tussen de 10 en 15 jaar oud die minder dan 200.000 km heeft gelopen? Dan komt er €399,- inclusief btw overheen voor het instapgarantiepakket (12 maanden + onderhoudsbeurt).

Het biedt een degelijke basisdekking op de belangrijkste onderdelen van jouw auto, namelijk de motor, versnellingsbak en aandrijving. Op welke onderdelen je precies garantie hebt, staat in het garantieoverzicht. Bij de instapgarantie geldt er een eigen risico van €45,-. 

Excellent garantie

Bij de aanschaf van een auto jonger dan 10 jaar en tot 200.000 km op de teller komt er €499,- inclusief btw overheen voor het excellent garantiepakket (12 maanden + onderhoudsbeurt). 

Het biedt een ruime dekking op de motor, versnellingsbak, koelsysteem, aandrijving, stuurinrichting, remsysteem, wielophanging, airbags, brandstofsysteem, emissiesysteem, airconditioning/verwarming, interieur/carrosserie en elektronica. Op welke onderdelen je precies garantie hebt, staat in het garantieoverzicht. 

Exclusive garantie

Kies je voor een van onze exclusieve auto’s, dan komt er €899,- euro inclusief btw overheen voor het exclusieve garantiepakket (12 maanden + onderhoudsbeurt).

Het biedt een ruime dekking op de motor, versnellingsbak, koelsysteem, aandrijving, stuurinrichting, remsysteem, wielophanging, airbags, brandstofsysteem, emissiesysteem, airconditioning/verwarming, interieur/carrosserie en elektronica. Op welke onderdelen je precies garantie hebt, staat in het garantieoverzicht. 

Wat wordt er vergoed? En wat niet?

De onderdelen die niet in het garantieoverzicht staan, vallen niet onder de dekking. Wat wél onder de garantie valt, zijn de noodzakelijke diagnose-, onderzoeks- en demontagekosten. Daarnaast krijg je een vergoeding voor het (noodzakelijk) transport van de auto naar de reparateur, volgens de voorwaarden van deze garantie. In de voorwaarden staat beschreven waartegen je bent beschermd, welke rechten je hebt en wat je moet doen om de garantie in stand te houden. Ook staat er wat je moet doen bij een mankement of defect.

Eigen risico

Bij de instapgarantie is er een eigen risico van €45,-. Je ontvangt een vergoeding voor de onderdelen die bij de reparatie worden gebruikt. De hoogte van de vergoeding hangt af van de kilometerstand en de leeftijd van de auto op het moment van het defect. De vergoeding voor de arbeidskosten is 100% als de onderdelen onder de dekking vallen. De onderdelen worden vergoed op basis van de Algemene Vergoedingstabel Regeling Verbetering Auto.

Kilometerstand of leeftijd van de auto, welke als eerste wordt bereikt Vergoeding onderdelen
< 110.000 kilometer of jonger dan 7 jaar
100%
< 130.000 kilometer of jonger dan 8 jaar
80%
< 150.000 kilometer of jonger dan 9 jaar
70%
> 150.000 kilometer of vanaf 9 jaar
60%

Onderhoud

Een auto heeft onderhoud nodig. Bij het onderhouden van de auto moeten er soms onderdelen worden vervangen. Het gaat dan om dingen die sowieso niet een autoleven lang mee kunnen gaan. Daarom worden onderhoudshandelingen en onderhoudsdelen niet gedekt door de garantie.

Bij onderhoud en reparatie moet het onderhoudsboekje worden geactualiseerd. Het is belangrijk om alle rekeningen en rapporten die je ontvangt bij een servicebeurt, APK, pechhulp of garagebezoek te bewaren. Bij een claim heeft Autotrust de gegevens nodig.

RTO Autoservice geeft jou garantie volgens de Autotrust garantievoorwaarden. Autotrust voert de garantie uit en handelt jouw eventuele claims af. Als er een geldige claim is, betaalt Autotrust rechtstreeks aan jou of aan ons uit. 

Garantiecertificaat

Na het afsluiten van een garantiepakket bij ons, sturen wij het garantiecertificaat en de voorwaarden toe per e-mail. Hier staan alle details in vermeld met betrekking tot jouw garantie. 

Claim melden?

Wil je een claim melden? Ga dan naar: www.autotrust.nl/claims om dit te doen. De reparatie moet door Autotrust beoordeeld en goedgekeurd worden, voordat de auto wordt gerepareerd. 

Garantieoverzicht